WE GUNNEN IEDER GEZIN EEN KRAAMVERZORGENDE VAN KRAAMZORG ROTTERDAM

Als kraamverzorgende sta je midden in de maatschappij. De diversiteit en veelzijdigheid van ons werkgebied zie je ook terug bij onze medewerkers.

Van jonge kraamverzorgenden, net van de opleiding tot kraamverzorgenden die bij ons hun 25-jarig jubileum vieren. Er zijn kraamverzorgenden zonder kinderen, met een jong gezin of met al oudere kinderen. En wat dacht je van kraamverzorgenden die hun baan weer oppakken nadat ze er een paar jaar uit zijn geweest. Of vrouwen die zich na een heel andere baan hebben laten omscholen tot kraamverzorgende? Het is gaaf om te zien hoe al deze collega’s elkaar in de praktijk mooi aanvullen.

Dus: welke leeftijd je hebt, hoe ervaren je bent of wat je thuissituatie ook is: voel je altijd welkom om te komen werken bij Kraamzorg Rotterdam!

Onze kraamverzorgenden werken door heel Rotterdam en omstreken en in heel Den Haag en omgeving.

Iedere vrouw die zwanger is kan zich inschrijven voor onze kraamzorg. Hoeveel uren kraamzorg wij leveren is afhankelijk van de indicatie die daarvoor wordt afgegeven. Deze indicatie is afhankelijk van een aantal factoren.

– de vrouw zelf en haar wensen
– het verloop van de zwangerschap
– of er borstvoeding wordt gegeven
– de gezinssituatie en de leefomstandigheden
– de soort verzekering die de klant heeft

Zwangeren hebben bij ons de keuze of ze de kraamtijd helemaal thuis willen doorbrengen of (deels) in een kraamzorghotel, geboortehotel of geboortecentrum.

THUISKRAAMZORG

Kraamzorg Rotterdam heeft, verspreid over de regio Rotterdam diverse teams thuiskraamzorg. In de regio Den Haag hebben we een team KraamzorgNU, dat een volle dochter is van Kraamzorg Rotterdam. Binnenkort start er een tweede team van KraamzorgNU in de regio Delft.

Onze kraamverzorgenden kunnen vaak werken in een team naar keuze, bijvoorbeeld een team dichtbij je eigen woonplaats. De teams thuiskraamzorg werken nauw samen met de verloskundigenpraktijken in hun regio. Zij begeleiden samen de bevalling van de vrouw en ook na de bevalling is er intensief contact tussen de kraamverzorgende en de verloskundige.

 

HOTELKRAAMZORG

Wij hebben vier hotels waarin we kraamzorg verlenen:

Kraamzorg Rotterdam is ook mede-eigenaar van Geboortecentrum Sophia dat gevestigd is in het Erasmus MC aan de Wytemalaan in Rotterdam.

In deze hotels wordt dag en nacht kraamzorg verleend en werk je in teamverband samen om alle gasten van de goede zorg en services te voorzien. Ook hier wordt heel intensief samengewerkt met de verloskundigen in de regio.

 

Kraamverzorgende tilt baby op

Baby ligt

Liggende baby

Baby temperaturen

Baby in bad

Het babybedje

Logeerbed

Logeerbed

Logeerbed

Logeerbed

Logeerbed

Badkamer

Beschuit

Hier zie je waar je de thuiskraamzorgteams en de hotels kunt vinden en met welke verloskundigenpraktijken zij intensief samenwerken.

Samenwerking met ziekenhuizen

Kraamzorg Rotterdam is een belangrijke partner in de integrale geboortezorg en werkt intensief samen met ketenpartners. Zo verlenen onze kraamverzorgenden partusassistentie in het Geboortecentrum IJsselland en in de Kraamsuites van het in Franciscus Gasthuis & Vlietland.