OOG VOOR JOU

Algemeen

Bij Kraamzorg Rotterdam werken we met ongeveer 320 mensen waarvan meer dan 280 kraamverzorgenden voor jaarlijks meer dan 7000 klanten in Rotterdam en omstreken en Den Haag en omgeving. Wij bieden passende en professionele ondersteuning en begeleiding, die is afgestemd op de unieke behoefte en het welbevinden van elk kind, moeder en gezin. Dit doen we in samenspraak met het gezin en in samenwerking met andere professionals.

Onze visie

Wij zetten ons in voor het vergroten van de levenskansen en kansen in het leven van het pasgeboren kind.

Klant en medewerkers staan centraal

Onze klant en onze medewerkers staan centraal. Dit zie je ook terug in onze organisatie.

EIGEN REGIE

Onze mensen in hun kracht zetten, dat is waar Kraamzorg Rotterdam voor kiest. Dat betekent ook dat wij onze medewerkers de regie geven over de manier waarop zij kraamzorg passend willen maken voor onze klanten.

Natuurlijk moet iedere professional van Kraamzorg Rotterdam zich altijd houden aan wet- en regelgeving, protocollen en procedures. Daar mogen klanten ook gewoon op vertrouwen.

Maar hoe die zorg wordt geleverd, dat bepalen onze medewerkers zelf op basis van de wensen en behoeften van het pasgeboren kind, de moeder en het gezin. Want elke baby is uniek en elk gezin is anders.

TEAMS & TEAMROLLEN

Elke kraamverzorgende werkt met 10-15 collega’s in een team. Deze teams zijn georganiseerd rondom de verloskundigenpraktijken waar we mee werken in Rotterdam en omgeving en Den Haag en omstreken. Verloskundigen en kraamverzorgenden kennen elkaar dus goed, kunnen op elkaar rekenen en hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.

De regie bij de kraamverzorgende houdt ook in dat de teams kraamverzorgenden zelf de regie hebben over wat in hun wijk of regio belangrijk is. Elk team bepaalt zelf hoe en wanneer er werkoverleg plaatsvindt.

Elk team kent medewerkers met een teamrol: de teamrolhouders. Er zijn teamrollen kwaliteit, zorginhoud, personeel, cijfers en netwerken. De teamrolhouders zijn in het team het aanspreekpunt voor onderwerpen die gaan over hun teamrol en hebben in hun rol ook regelmatig overleg met de centrale ondersteuning.

 

REGIE OVER VRIJE DAGEN

Medewerkers en teams hebben zelf de regie over de manier waarop zij zorg willen verlenen. Daar past ook bij dat medewerkers en teams zelf invloed hebben op de eigen inzetbaarheid en die van het team.

Bij Kraamzorg Rotterdam hebben de teams de ruimte om met verschillende planningsmethoden te experimenteren en die af te stemmen op de eigen behoeften en wensen. Zo proberen een paar teams een methode uit die kraamverzorgenden regie geeft over hun vrije dagen. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend.

De inzetbaarheid van de kraamverzorgenden in de geboortehotels en geboortecentra heeft wel een planningscyclus. In de hotels wordt dag en nacht zorg (24 uur) geboden aan meerdere gasten tegelijk, verspreid over meerdere hotelkamers. Daarom werken hier de medewerkers in teams op dag- avond-nacht- en partusdiensten op rooster.

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

 

Kraamzorg Rotterdam heeft sterke arbeidsvoorwaarden, we zetten de belangrijkste elementen hieronder op een rij:

SOLLICITATIEPROCEDURE

 

Kraamzorg Rotterdam kent een heldere procedure voor als je bij ons komt solliciteren:

 

GEEN DAG HETZELFDE

 

  Werken bij Kraamzorg Rotterdam betekent werken voor een enorme diversiteit aan klanten. Zo kennen Rotterdam en Den Haag allebei meer dan 180 nationaliteiten. En in grote steden in de Randstad speelt op de m2 nou eenmaal meer dan daarbuiten.

Werken bij Kraamzorg Rotterdam is door die diversiteit leerzaam en verrijkend, want alles komt aan bod. Ouders zonder financiële zorgen, maar ook gezinnen die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Hoogopgeleide vaders en moeders die zelfredzaam zijn en hun eigen weg prima zelf weten te vinden en uiterst kwetsbaren die extra ondersteuning nodig hebben. Harmonieuze gezinssituaties en gezinnen met heftige sociale problemen.

Wij kunnen als Kraamzorg Rotterdam het verschil maken voor al die verschillende gezinnen. Als kraamverzorgende schrijf jij mee aan het eerste hoofdstuk van pasgeboren leven. Hoe mooi is dat!